easy-on marine™

  • Male adhezione sile - idealan je za regatna plovila i glisere
  • Savršena antifouling zaštita
  • Sprečava osmozu i prodor vode uslijed osmoze
  • Otporan na habanje i razne kemikalije
  • Dugotrajno štiti trup od propadanja i utjecaja morske vode i atmosferilija
  • Ako brod držite na suhom vezu, vaši troškovi održavanja će biti svedeni na minimum

  • Trajan je duži niz godina

easy-on marine™ (serija 400) - sačuvajmo podmorje, plovila i svoj godišnji


Plovilo je izloženo utjecaju mora i atmosferilija, što uzrokuje obrastanje i devastaciju trupa, propadanje yelcout-a i ostalog, osmozu, otežano kretanje uslijed obrastanja, a posljedica je manja brzina, a veća potrošnja goriva i do 30%.

Zbog toga je do sada bilo potrebno redovno plovilo izvlačiti na suho, očistiti stari antifouling sloj, nanijeti primer, radi zaštite od osmoze, nanijeti nekoliko slojeva antifauling boje i ovisno o vremenskim uvjetima izgubiti nekoliko dana plovidbe ili skupo platiti te radove i ležarinu na suhom doku. Kad tome dodamo skupe zaštitne premaze, sredstva za brušenje, kistove, valjke i ostale radove na šteti koju stvaraju more i galvanske struje, garderobu koju uništimo, i nekoliko dana provedenih pod brodom u nezdravoj prašini, plovidba se učini vrlo skupom i mučnom avanturom.

Ne mora biti tako!!!

Novi premaz easy-on marine™ (serija 400) promijenit će Vaš godišnji odmor. On je čaroban, dugotrajan i štedi vaše vrijeme i vaš novac na više načina.


Njegove karakteristike su:


1. Male adhezione sile (minimalan otpor u plovidbi - ušteda goriva uz maksimalnu brzinu ) idealan je za regatna plovila i glisere


2. Savršena antifouling zaštita (na njega se teško prihvaćaju alge i školjke, a lagano se čisti, ne otpušta nikakva molekule u okoliš, potpuno je inertan i neškodljiv)


3. Sprečava osmozu i prodor vode uslijed osmoze, te dugotrajno štiti trup od propadanja i utjecaja morske vode i atmosferilija, otporan na habanje i razne kemikalije


4. Trajan je duži niz godina (ovisno o mehaničkim oštećenjima), lagano se nanosi i brzo suši


Ako zbrojite troškove za održavanje vašeg plovila u proteklih desetak godina, utvrditi ćete da je to pozamašna suma. Kad tome dodate izgubljene dane godišnjeg odmora, provedene u znoju i prašini, slabije rezultate na regatama (kod minimalnog otpora trupa i slab lahor bi vas povukao), a na dugim đitama utrošak goriva povećao je znatno negativnu bilancu plovidbe.


Zato: smanjite troškove!


Ako brod držite na suhom vezu, vaši troškovi održavanja će biti svedeni na minimum.


No najvažnije od svega ovog je zaštita mora, podmorja, flore i faune, koju ostavljamo budućim pokoljenjima. Antifouling premazi u sebi sadrže opasne spojeve (tributil kositar) teške metale (bakar, živu, olovo) i otrove puno štetnije od pesticida, a zaštita se bazira na kontinuiranom otpuštanju čestica, koje sprečavaju obrastanje, ali svojim taloženjem na morskom dnu izazivaju pomor i biljaka i životinja, koje su hrana ribama. No pitam Vas gdje na kraju završe otrovne molekule nakon divnog ribljeg ručka. Možda se dio njih razgradi, ali nitko pouzdano ne zna koji će kemijski spojevi štetiti ljudima i podmorju.


Zato: zaustavimo trovanje mora!


Naša obala je turistička atrakcija, ne samo iznad vode, nego i u vodi. Možemo li je sačuvati za našu djecu? Zato zapitajte svoju savjest, kojim premazom ćete ove godine štititi svoje plovilo?